Prikolice i poluprikolice - Ponuda

 Prikolice i poluprikolice

PRIKOLICE I POLUPRIKOLICE

Prikolice AC Auto Croatia

Što su prikolice?

Prikolice – Prikolice su ne pogonska vozila koja su vučena pogonskim vozilima kao što su kamioni, traktori i slična pogonska vozila. Obično se prikolice koriste za prijevoz materijala i robe, a mogu se koristiti i za prijevoz ostalih prijevoznih sredstava.

Što su poluprikolice?

Poluprikolice – Polu prikolica povezana sa kamionom (polukamion ili poluprikolica) kombinacija je pogonskog vozila i jedne ili više poluprikolice za prijevoz robe ili materijala. Poluprikolica se spaja sa pogonskim vozilom do maksimalne težine za koje je to vozilo težinski propisano. Po svim kriterijima i standardima poluprikolica i pogonsko vozilo dizajnom se znatno razlikuju od klasičnog kamiona s prikolicom.

Koja je razlika između prikolice i poluprikolice?

Razlika je jako jednostavna – prikolica je pričvršćena za pogonsko vozilo dok se poluprikolica može odvojiti od vozila.

Glavna prednost poluprikolice je fleksibilnost, ali postoji više razloga zašto su poluprikolice fleksibilnije. Poluprikolice imaju mogučnost spajanja i odvajanja u bilo kojem trenutku što olakšava proces istovara ili utovara robe ili materijala. Isto tako u bilo kojem trenutku pogonsko vozilo može odvojiti poluprikolicu i drugo vozilo može preuzeti istu i nastaviti prijevoz bez vremenskog zaostatka. Potreban je kratki period da bi poluprikolicu zamjenili na drugo pogonsko vozilo ili nadovezala na drugu poluprikolicu što se ujedno zove “cestovni vlak”.

Klasične prikolice imaju niže težište gravitacije što ih čini sigurnijim i stabilnijim u transportu, dok su poluprikolice lakše za upravljat i zaokrenuti s obzirom da poluprikolica ima samo jednu prekretnicu na spojnici dok prikolica ima dvije. Poluprikolica također ima manji okretni krug u odnosu na punu prikolicu. Poluprikolice imaju više teretnih ležajeva što znači da mogu transportirati duže terete, a općenito mogu prevoziti veće opterećenje od pune prikolice. U snijegu, poluprikolica ima tendenciju veće težine na pogonskim osovinama pogonskog vozila što daje bolje karakteristike prijanjanja i upravljanja cestom u nepovoljnim vremenskim uvjetima.

Nazovite odmah!

+38598356819

+385916677304

(c) 2018. AC AUTO CROATIA

Ac Auto Croatia - Distributer Prikolica i Poluprikolica

Tvrtka: AC AUTO CROATIA d.o.o.

OIB:  61775447245

Direktor: Eduard Pick